Auto- en motorrijschool Bonne Route

Aanhangerrijles (BE)

Bonne Route  - De sleutel tot je aanhangerrijbewijs!

Algemeen:

Het aanhangerrijbewijs (BE) kan je alleen maar halen als je al in het bezit ben van een geldig autorijbewijs. In veel gevallen heb je het BE-rijbewijs nodig als je met een grotere caravan, paardentrailer of aanhanger op pad wilt. 

Tijdens je aanhangeropleiding leer je op de openbare weg hoe je met een aanhanger veilig door het verkeer beweegt. Ook wordt er de nodige aandacht besteed aan een aantal bijzondere manoeuvres zoals: recht achteruit rijden, het rijden van een bocht achteruit, het rijden van de combinatie voor een laadperron. Natuurlijk leer je ook hoe je op een veilige manier de aanhanger moet aan- en afkoppelen.

CBR-examen:

Je rijopleiding wordt afgesloten met een CBR examen. De examinator legt uit waar hij tijdens het examen op gaat letten, stelt een paar vragen over de kentekenpapieren van de auto en de aanhanger die je hebt meegenomen. Na een ogentest, waarbij je op 25 meter afstand een kenteken moet kunnen lezen, wil hij zien of je de aanhanger op correcte wijze kunt aankoppelen. Als dat gelukt is, volgt er een rit van ongeveer 35 minuten. In deze rit moet je 2 bijzondere verrichtingen uitvoeren. Bij terugkomst vraagt de examinator je meestal de aanhanger weer af te koppelen. Binnen in het kantoor van het CBR krijg je te horen of je geslaagd of gezakt bent. 

Kostenplaatje:

In overleg met jou plannen we een examendatum en de lesblokken/dagopleiding in. Meestal heb je genoeg aan een rijopleiding van 5 uur rijles + examen. Deze opleiding kost bij Bonne Route € 500,00. Natuurlijk is een opleiding op maat bespreekbaar.

Bijkomende kosten: Aanvraag van een Eigen Verklaring via de site van het CBR. Eigen Verklaring moet de leerling zelf aanvragen/invullen.

Auto- en motorrijschool

Bonne Route

Hoofdvestiging:

Mercuriusstraat 20

8303 BG Emmeloord

Nevenvestiging:

De Braak 17

7481 JE Haaksbergen

info@bonneroute.eu

0621435069